Kilometer als cadans teller

By jaapandre

Op mijn ligfiets heb ik een cadansteller gemaakt van een fietscomputer, handig omdat je gauw geneigd bent om te zwaar te trappen in een te lage cadans. De sensor en magneet moet je dan natuurlijk op je voorblad ed monteren en de juiste wielomtrek op de computer instellen. De faq op www.ligfiets.net is dan natuurlijk je grote vriend.
http://www.ligfiets.net/vvv/print.php3?tak_id=0#vvraag144
Maar om een lang verhaal kort te maken, je moet iets instellen van wielomtrek van 16,666 meter, maar aangezien dat meestal niet kan, is het een kwestie van iets kiezen wat wel binnen het bereik ligt (bij mij kan ik 1666 instellen. Ik zie de cadans dan een factor tien kleiner.

Zo nu kan ik eindelijk mijn batterij vervangen….

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.