Is het een auto of is het een fiets

By jaapandre

Vandaag wilde LFB mijn auto lenen en dacht ik, dan kan ik mooi jouw Alleweder eens een dagje proberen voor mijn ritje van 15 km naar mijn werk. Ik had er al eens eerder even in gereden, maar dat was nog voor mijn ligfietstijdperk.

Gisteravond de wissel al gedaan en ermee naar huis gereden. Het viel me wel mee, maar wat heb je last van hobbels (klinkers) in het wegdek zeg… Ik geloof dat ik een kruissnelheid had van een lousy 20 km/h.

Vanmorgen klaargemaakt voor het echte werk, hmmm hoe krijg ik in vredesnaam mijn spullen mee….. Ut zit standaard in mijn rugfietstas.

mijn belangrijkste aandachtspunten:
1-is de route geschikt voor ligfietsen
2-hoe gedragen andere (met name) fietsers zich
3-weegt extra gewicht op tegen aerodynamica (ik moet aardig wat stijgen).

1 en 3 zijn me erg meegevallen. Ik heb veel vrijligende fietspaden en dat fiets lekker, vals plat omhoog gaat sneller dan met mijn eigen ligfiets, terwijl ik de AW nog echt niet gewend was. Bochtjes op fietspaden die op de nominatie staan om verbeterd te worden voelen nog
niet echt lekker.

2 was een ramp… Ze zijn al aardig gewend aan mijn bel (dingdong) en gaan vrij snel aan de kant, nu had ik een ‘kinder’toetertje die in de AW gemonteerd was, wel naar buiten gericht maar met een zeil erover heen. Werd niet gehoord, dus telkens moeten roepen… Hoe zou dat zijn als de recrea-fietsers er ook nog eens bijkomen.

Meest hilarische moment: wilde doorschakelen naar de volgende versnelling en in plaats de shifter te bewegen, ging ik met mijn rechterhand richting de versnellingspook, mijn lichaam vond blijkbaar dat ik in een auto zat… Ook leuk om onder een oplegger van een vrachtwagen door te rijden die probeerde achteruit in te steken (maar even stilstond omdat de chauffeur achter zijn wagen moest kijken).

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.