Quest voor twee nieuwe fietsen

By jaapandre

We gaan op zoek naar nieuwe fietsen, bij het kijken van onze prioriteiten blijkt dat we de douche toch minder belangrijk vinden dan onze fietsen. We hebben onze fietsen twee jaar geleden gekocht met het idee: niet te duur, eerst eens kijken of het bevalt en ja hoor het bevalt, maar langzamerhand begint het toch te kriebelen om nieuwe fietsen te hebben, redenen: ze zijn best wel oud en nieuwere modelen zijn mogelijk sneller bij dezelfde inspanning. Ook minder onderhoud zou aardig zijn, een maandelijkse apo is toch wel het minsten wat ze nodig hebben en zelfs dat is eigenlijk te weinig.

De uitgangspunten:
mijn route: eerst een stuk door Oldenzaal, waar je vaak voorrang moet geven en een aantal niet op elkaar afgestemde verkeerslichten, daarna een stuk provinciaal fietspad, (2 fietsen) breed, en vervolgens nog een stuk door Enschede met een aantal verkeerslichten. Kenmerken over de hele route, het klimt en daalt eigenlijk constant. De heenweg klimt het meer dan de terugweg, eigenlijk weinig variatie mogelijk.
haar route: eigenlijk zijn er twee, een zomerroute en een winterroute
de zomerroute is een mooie route door het bos, met verschillende bosfietspaadjes, maximum snelheid 25 km/h, nadeel in het donker rijd het niet zo lekker. Daarvoor en daarna een stuk door de bebouwde kom, waar je op zich best door kan rijden.
de winterroute (frans op de bult) is ongeveer evenlang als de zomerroute, en gaat grotendeels over een velomobielgeschikte weg, maar veel geluid van overig verkeer.
haar zithoogte (ze heeft korte beentjes): momenteel 55 onbelast, 52 belast, moet niet hoger.
Short list:

Challenge Fujin E (zit: 33)
Challenge Furai (zit: 46cm)
Optima Lynxx (zit: 50)
Optima Cougar (no specs, nieuwe variant)
Sinner spirit? (zit: 54 cm onbelast)
M5 shockproof 559? (zit: 48cm)
removed from short list:
Nazca Guacho (zit: te hoog voor A: 58-64)
Nazca Fuego (zit: 35-39, geen onderstuur?)
Greenmachine (te duur voor nu)

Hoe zal het met de levertermijnen zitten?