Onderhoud fiets: haart

By jaapandre

Helaas niet kunnen/willen wachten tot de apo om toch wat onderhoud aan haar fiets te doen.
De derailleur schakelde niet goed (vierde en vijfde versnelling wilde ie niet naar terugschakelen).

Ketting ook maar gesmeerd, want tsja dat is voor mijn gevoel toch wat makkelijker afstellen. En tsja als ik dan toch bezig ben, dan ook maar gelijk de nieuwe band erop gelegd en de remblokjes achter vervangen. Voor kon ik nog wat bijstellen aan de remhendel, maar over een paar weekjes is het toch einde oefening. Ik ben te lui om het draadje nog een keer aan te spannen om het remblokje nog twee weken langer mee te kunnen laten gaan, dan liever gelijk nieuwe blokjes erop. Nog wel weer nieuwe remblokjes kopen, want uhm je hebt er vier per fiets nodig en niet vier voor twee fietsen 🙁
Anyway achter zit er nu een vredestein perfect moiree vouwband (35-559) op. Moet zeggen dat een ouderwetse band met draad ik aangenamer vind om erop te leggen.
Er zat een continental sport contact (32-559) op. Had misschien nog wel een tijdje mee kunnen gaan, maar er zaten toch aardig wat scheurtjes in en dan is een steentje in het bos niet zo aangenaam met deze temperatuur. Bandje is toch zo’n 10k meegegaan…
odo: 2883

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.