Ketting uit elkaar

By jaapandre

Vandaag fietste ik naar mijn werk, toen ik tijdens het optrekken toch wel een erg hoog toerental maakte, terwijl de verplaatsing minimaal was: ketting was los. Aangezien het buiten net boven vriespunt was en ik nog maar een klein stuk bij mijn werk vandaan was, maar gaan lopen.

Op het werk de ketting gelijk maar even in een bak met wasbenzine gelegd, dan kon het overtollige vet met zand er ook gelijk een keer af. Bij nadere inspectie bleek het pieletje gewoon los te zijn gegaan (dus geen gebroken schakel). Gelukkig heb ik standaard een kettingpons en een stuk reserveketting mee, dus kon ik aan het eind van de dag mijn ketting weer aan elkaar maken. Had helaas geen smeersel mee en ook niet op loopafstand aan te komen, dus maar even bij de supermarkt een fles zonnebloemolie gekocht. Ik hoop dat de ketting het gaat houden, want er zit nu wel erg veel speling in een van de geponsde schakels. Maar de fiets loopt weer als een zonnetje…

Odo: 2649
leeftijd ketting: geen idee
mogelijke oorzaken: pekel (neeh), shimano (?) ketting met aparte sluitpielekes maar geen officieel sluitpieleke gebruikt (of juist wel).

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.