Haar verroeste ketting

By jaapandre

Tijdens de sneeuw was zij toch wezen fietsen en die pekel had lekker ingevreten op de ketting. Een paar weken stilstand en de ketting bleef mooi in vorm zitten. Heb nog geprobeerd om de ketting te reviven (zo lang zat ie er nou ook niet op): met een kettingdoosje (drie borstels in een plastic gevalletje met een reservoir voor vloeistof) met wasbenzine leverde nauwelijks verbetering op. Een of ander vaag kettingspuitbusje ook niet echt een heftige verbetering. De ketting er maar afgehaald en in een limonadefles met een flinke laag wasbenzine geschud en laten weken, leverde bijna een goede ketting op, maar er was toch nog wel wrijving tussen de schakeltjes en helaas de allerlaatste 20 cm aan schakeltjes zaten echt nog wel te vast…. Dus toch maar een nieuwe ketting erop. Gekozen voor een anti-roest ketting, zou beter tegen pekel moeten kunnen. En voor de zekerheid ook maar een nieuwe cassete gekocht, maar die was gelukkig niet nodig. Deze was nog niet echt versleten… Nog even de derailleur en remmen bijstellen en hij zou er weer tegen moeten kunnen.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.