Het regent bijna nooit nu ook op ligfietsblog.nl

By jaapandre

Al een tijdje track ik mijn woonwerkritjes en stuur die naar google toe, daar wordt automatisch een grafiek gemaakt met de gemiddelde snelheid. In navolging van hetregentbijnanooit.nl log ik sinds enkele dagen ook de neerslagstatus: droog, miezer, regen.

Na een half uur worstelen met google calc is het me gelukt om er een erg basaal taartdiagram van te maken, graag zou ik iets van perentage erin willen zetten, of de kleuren kiezen, maar helaas dat is niet mogelijk. De grafiek vind je in de rechterbalk. Ik ben benieuwd welke kleur regen krijgt, want dat heb ik in de afgelopen 10 ritjes nog niet meegemaakt.
Hoe werkt het:
Ik gebruik Google My Tracks op mijn Android telefoon om mijn rit te tracken. Daar heb je de mogelijkheid om een description mee te geven, daar gebruik ik de hashes: ‘#droog’, ‘#miezer’, ‘#regen’ om de neerslag status te documenteren. Ik heb de categorie miezer opgenomen omdat de meeste mensen dat wel als neerslag ervaren, maar in de praktijk heb ik daar weinig last van (hooguit moet ik mijn pet opzetten).
Ik kies de meest natte per rit. Deze wordt ‘automatisch’ opgeslagen in Google Docs, daar heb ik een apart rekenblad om de data voor te bereiden voor de gemiddelde grafiek. Aangezien Google Calc (nog) geen draaitabel heeft, heb ik die handmatig gemaakt. Daar vandaan is het mogelijk om de pie-chart te genereren, helaas dus geen mogelijkheid om percentages op te nemen of kleurtjes….

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.