Nieuwe fietsen

By jaapandre

Iemands Nazca

Vorige week had ik een afspraak met Mark Burgers van ACE om me te orienteren op een nieuwe ligfiets. Op een aantal dagen in de week is ie alleen op afspraak open en dat is wel erg fijn, want je hebt dan lekker de tijd en aandacht om de mogelijkheden te bespreken. Heel verrassend voor mezelf heb ik gekozen voor een Nazca Fuega met bovenstuur en met dual drive naaf. Verrassend omdat ik verwacht had met een hoge fiets terug te komen, met onderstuur en met volledige derailleur….
Mijn belangrijkste overwegingen:

  • De wegligging van van een 26/20 fietscombinatie vind ik prettiger en ondanks mijn lange benen, voel ik me ook veiliger bij een noodstop
  • Het bovenklapstuur gaf me meer vrijheid dan ik verwacht had en vooral meer ruimte voor km-teller/gps
  • De dualdrive: in tweede versnelling blijk je nauwelijks energieverlies te hebben en dat is waarschijnlijk toch de meest gebruikte versnelling…

Wat overigens niet verrassend was, was de kleur: rood 🙂
Nu nog 5-7 weken wachten voordat ie klaar is. Jammer genoeg is dat nadat de wintertijd is ingegaan, waardoor ik waarschijnlijk niet mijn doelstelling haal, dat ik nieuwe verlichting op mijn fiets wilde voordat de wintertijd ingaat 🙂

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.