Telefoon oplader

By jaapandre

Accupakje

Ik ben in het rijke bezit van een android telefoon. Mooi ding, maar heeft als nadeel dat als je hem gebruikt hij meer energie gebruikt dan dat er in de accu zit, het scherm gebruikt veel energie maar ook als je dingen als gps/gprs gebruikt gaat het hard. Nu zijn dat juist dingen die je op de fiets goed kan gebruiken.
Nu wil ik dinsdag met Kali van Utrecht naar Oldenzaal fietsen en echt duidelijke plaatsen wil ik niet aandoen, dus is de gps wel handig. Nu heb heeft Kali een 12 volts accu, maar geen sigarettenaansteker om daar een usbstekker in te kunnen steken. Nu is die accu ook wel nuttig om andere nuttige zaken (als lichten) energie te leveren en weet niet hoe goed die accu nog is, dus had ik het idee om wat extra energie mee te nemen. In eerste instantie was ik van plan een reserve 12 volts accu te kopen, maar aangezien 2 keer 6 ook 13,79 is en ik nog 4 6volts accus had liggen van de oude fietsen, heb ik er twee in serie geschakeld en daar de sigaretten-aansteker op aangesloten. Als ik Kali heb, moet ik nog even kijken hoe ik dat fatsoenlijk kan monteren. Maar nu heb ik een pak dat toch wel enigszins doet denken aan zo’n mooie tekenfilmbom. Maar de telefoon zegt wel mooi dat ie aan het opladen is 🙂
heb ook nog even gekeken of je een koffiezetapparaat kan aansluiten. Bij conrad kan je er eentje kopen die 170 Watt gebruikt gedurende 4 minuten om een bakje koffie te zetten. Bij 12 volt =170 watt gelijk aan 14 ampere. Vier minuten 14 ampers zou ongeveer 1Ah stroom zijn, zou ik 4 bakjes koffie kunnen zetten met de huidige accu’s. Dan maar liever een cafeetje.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.