Kali ophalen, de voorbereidingen

By jaapandre

Morgen en overmorgen gaat het gebeuren, dan ga ik naar Utrecht om Kali op te halen. Ik wil eens kijken of ik op tijd bij de domtoren kan zijn om daar de 100+ velomobielen gade te slaan.
Vandaag had ik de Alleweder van het ligfietsend Bakkertje voor de deur staan, een goede reden om een proefritje te maken, hoe zwaar is het, hoe stuurt het ook al weer, hoe koud is het. De eerste rit was met fietskar en twee kids. Dit viel vies tegen, ik haalde snelheden tussen de 10 en 15 kilometer per uur…. Halverwege bedacht ik me dat ik de banden van de fietskar (die nu een half jaar of zo stilstaat) niet opgepompt waren. Ik wist niet zeker of er een pomp ergens verstopt was, dus maar stug doorfietsen. Bij thuiskomt bleken die zo goed als leeg.
Wat ik ook leerde was dat mijn dikke fleecetrui veels te warm was, maar dat een ‘velomobielcol’ juist wel handig is. Ook een bril kan nuttig zijn om zo af en toe (in ieder geval) de ogen rust te gunnen. Ben ook erg benieuwd hoeveel herrie Kali maakt. Ben vergeten om het geluidsniveau van de AW te meten, misschien nog even een ritje maken of straks aan LFB vragen.

Thuisgekomen heb ik de fietskar en kids gedropt en ben nog een ritje gaan maken. Dat ging al een stuk beter windje mee ging ik met een vaart van 30-35 km/h op mijn gemakje. Wind tegen werd dat toch 20-25 (windkracht 4). De velomobielcol was nog nuttiger, mijn oren vlogen er bijna af. Nu in loopshirt gereden, maareh dat was nog veels te warm, vooral op mijn rug (oeps, moet ik in mijn nakie…). Nu zit er in de alleweder een rainbow zitje, in Kali als ik het goed heb een ventisit, dus dat scheelt misschien nog wel een beetje, maar mijn trui kan ik inruilen voor een extra shirt.

Hmmm en toen dacht ik, ik zet de route er even bij, maar de gpx-track laat op googlemap alleen de waypoints zien en niet de track zelf….
Route Utrecht Oldenzaal Map your trip with EveryTrail

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.