Pekel, roest en zand

By jaapandre

Na de sneeuw, kou en pekel, was het tijd om haar fiets weer onder handen te nemen. De ketting was lekker roestig en hij schakelde helemaal niet meer. Een beetje (nou ja) olie en wd40 doet wonderen. Maar helaas niet zulke wonderen dat ie een niet helemaal goed afgestelde versnelling ook corrigeert,dus daar ook nog mee bezig geweest. Helemaal lekker doet ie het nog niet in de lager versnellingen met name bij het terugschakelen (het is dan het laten vieren van de versnellingskabel). Zou de derailleur iets scheef zijn/staan?

Ook gelijk maar reflectorspul op de trappers geplakt, die standaardreflectortjes zijn wel nuttig maar helaas wijzen ze omhoog en zo vaak komt daar geen verkeer vandaan. Eens kijken hoelang ze blijven zitten en hoe vuil ze worden. Dat zou op zich minder moeten zijn dan op een gewone fiets, want de trappers zitten toch aardig wat hoger.

odo: 3043

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.