Freewheel had te veel vrijheid

By jaapandre

Een freewheel, maar nog weer een andere dan de mijne

Vanmorgen op mijn ligfiets, gelukkig bijna thuis, trapt mijn fiets door alsof mijn ketting eraf ligt, alleen kan ik nog wel schakelen, hoor ik geen geluid van een slepende ketting en na 10 keer trappen, zie ik nog steeds ketting over mijn voortandwiellopen. Thuis de fiets maar in de touwen gehangen en het wiel eraf gehaald. Helaas kan de casette inderdaad beide kanten op draaien, dus maar de casette en de as gedemonteerd om te kijken of er iets te zien was. Helaas niets wat te maken leek, dus even een telefoontje naar de helpdesk om te horen of ik iets over het hoofd zie, maar helaas, freeweel (zo heet dat ding dus) is waarschijnlijk naar de knoppen.
Dus op weg naar mijn fietsenmaker, rechtopfiets, wiel mee. Hij kon hem gelukkig nog wel verder demonteren, maar had goede nieuwe op voorraad (ut is een oudje). Hij zou er dinsdag achterheen kunnen bellen. Dus maar eens een rondje langs de fietsenwinkels gemaakt.
De eerste had hem dus niet.
De tweede alleen alleen een 5 speed

De derde leek hem te hebben, maar was toch net wat anders, qua schroefdraad
Uiteindelijk kon ik hem bij de vierde kopen. Voor het monteren moest wel de big boss erbij komen, want een inbus-12-sleutel hing niet op het rek (en ik heb die ook niet (zover ik weet))….
Anyway thuis aangekomen kogels schoongemaakt, naaf ingevet, kogels erin, as erin, as eruit, as erin, as eruit, as omdraaien, as erin, as eruit, as erin, schroefjes aandraaien, ships het kraakt nog, as eruit, nog wat vet erbij, as erin, jep, dat is beter. Schroefje vast, cassette erop, wiel weer terug in de fiets en toen was het tijd om op te ruimen, want het was ondertussen etenstijd.
Misschien zo dadelijk, maar anders morgen nog even de rem nalopen, want natuurlijk blijft die nu hangen…

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.