Remkabels bakfiets ontdooid

By jaapandre

Vandaag was het dan echt zo ver. De remmen van de bakfiets waren allemaal vastgevroren. Aangezien we niet echt zonder kunnen (kinderen naar school en opvang kost met auto meer tijd dan fiets) en het weer flink koud beloofd te worden, moest het nu toch echt gebeuren.
In eerste instantie was ik alleen van plan de voorwielen te ontdooien, maar de leidingen eraf halen, ging zo makkelijk dat ik ook maar de achterremkabel eraf gehaald hebt. Na 5 minuten op de kachel ging ik er van uit dat het ijs wel ontdooid was en door het schuiven van de buitenkabels kon ik de binnenkabels droogmaken. Nadat ze droog waren, gingen ze nog steeds stroef, blijkbaar was het geen teflon binnenkabel, dus maar een flinke dot olie over de binnenkabel en schuiven maar.
Het vastmaken was even lastiger en het precisie afstellen (trekt ie nou naar links of niet), moet nog even gebeuren, maar ze remmen weer. Nog een dot vaseline op een van de kabel ingangen gedaan, de regen/gesmolten sneeuw kon daar heel mooi naar binnen lopen. Als de buitenkabel een keer vervangen moet worden, twee stukjes buitenkabel toch maar vervangen door een stuk.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.