Apo mijnt November: derailleur

By jaapandre

In het kader van de apo, stond deze maand met name de versnelling op de agenda: Terugschakelen lukte van geen meter (zeker met handschoenen aan). Ik had gehoopt dat het met een druppeltje olie in de leidingen wel opgelost zou zijn, maar het tegendeel was waar, er was totaal geen beweging in de derailleur te krijgen als je schakelde, wel met de hand. Goede raad was niet duur en bij de hand: de tip: vervang de achterste buitenmantel van de versnellingsdraad, want die kan wel eens ingesleten zijn en ja hoor, nadat ik die vervangen had (qua onderdelen kostte me dat &eur; 0,00) kon ik weer schakelen en dus met het afstellen beginnen, waarom ik toch telkens het verkeerde schroefje gebruikt, ook al staat het er duidelijk op, ze zullen wel verkeerd omzitten….

Anyway, mijn achterspatbord liep ook vaak aan (hmmm laatste tijd niet eens zo vaak), maar ik had bij fietspunt.nl twee ‘SKS stangmontage, blok, security-clip systeem’ (jaja) gekocht en die er opgezet, dan zou ik meer ruimte tussen de band en spatbord krijgen (en ook dikkere banden weer aankunnen). Werkte als een tierelier, maar bij een testritje vloog het spatbord langs de band, dus moest ik toch ook nu al de spatbordklem beter monteren, want die was lekker vervrongen, die stond eigenlijk voor volgende maand gepland, maar ja, alstie het niet meer doet…..

bandjes nog opgepompt (achter van 3 bar naar 5,25, voor ook zoiets), ut trilt nu weer lekker en nieuwe batterijen in mijn voorlamp (2 oplaadbare penlights hema 1800mAh), schroevedraaier nodig 🙁

Volgende maand: remmen stellen en de rechterremhendel vervangen door een nieuwe (die ik al in huis heb), eventueel de remhendels van plaats veranderen, want rechts bellen en links remmen met de voorrem is waarschijnlijk handiger en ook bij onderhoud is rechts achter handiger, dat is namelijk ook de kant van de aandrijving, nog even kijken wat de standaard is.

oh ja vering staat nu weer wat minder stug of is het nou stugger…. heb sowieso het idee dat die veer niet echt geweldig meer is (of te kort of weet ik veel).

wensen qua gereedschap ooit: kabelkniptang, urgentie: laag

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.