Lekke band -> remmen stellen -> spaken spannen

By jaapandre

Van de week had ik een lekke band gereden, gelukkig vlak bij huis (ik merkte het pas toen ik stilstond).
‘s avonds wiel eraf gehaald, lek was snel gevonden en geplakt, de band er omheen doen, was een lastiger verhaal, het was een vouwband en ja als je dan de velg niet insmeert, plopt ie er niet mooi in.
Toen ik het wiel weer in de fiets wilde doen, bleken de remmen aan te lopen, dus ik die proberen te stellen, maar echt lukken deed dat niet, toch maar even gekeken of er niet een slagje in het wiel zat en ja hoor er zaten twee kleine slagen in, aandraaien van wat spaken leverde minder slag en een mooiere toon op, dus toen kon ik eindelijk de rem goed afstellen.
Een werkje wat normaal 10 minuten maximaal kost, kostte me uiteindelijk dus ruim een uur…
oh ja, mijn thuispomp kan geen lege frans ventielbanden oppompen, hij heeft wat tegendruk nodig om het goede gat open te doen….

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.